Sjov app til lommepenge OG kvalitetstid

karmaklud-boern-husopgaver-og-lommepenge-sjov-app

Kvalitetstid i familien kan (heldigvis) findes på mange måder. Engang imellem hopper kæden bare lidt af – for skal man nødvendigvis tage på vilde udflugter til badelande og forlystelsesparker for at finde melodien sammen?

Svaret er nej. Hver dag “kæmper” de fleste familier med – ja, lad os bare kalde det de “sure” husopgaver/pligter. Fx tøjvask, madpakker, madlavning, støvsugning og alt det der. Hvorfor ikke gøre disse uundgåendelige hverdagsfænomener til en fælles mission i familien og udnytte den tid der går med opgaverne til at få snakket lidt sammen?

Lommepenge – sammenhængen mellem indsats og belønning

Er det ok at give ungerne lommepenge, når de har hjulpet til i hjemmet? Eller skal de lære, at man godt kan hjælpe uden at få en belønning. Det må være op til den enkelte. I mange år har de fleste familier nok prøvet at hænge et pligtskema op på køleskabet. Ungerne sætter en streg, når en opgave er udført (fx støvsugning), og så udbetales lommepengene om fredagen.

Udfør opgaven, klik på billedet – og se lommepengene vokse 🙂

Men kunne man ikke lave det lidt sjovere? En ny lommepenge app gør det lidt sjovere at holde styr på opgaver og lommepenge. Her kan selv de yngste (fra 5 år) være med. Når en opgave er gennemført, logger ungerne selv ind på hjemmesiden (via telefon eller tablet) og klikker på billedet for opgaven – og vupti, så opdateres den virtuelle “bank”, der holder styr på lommepengene.

Prøv det selv – det er faktisk helt gratis 🙂