Er en WordPress hjemmeside det rigtige valg?

WordPress - hjemmeside i WordPress

Lad mig starte med lidt begrebsafklaring. WordPress er et content management system (CMS = system til indholdsstyring, og typisk af hjemmesider). Den korrekte betegnelse er i denne sammenhæng er derfor egentlig Web-CMS, når der er tale om indholdsstyring til hjemmesider. Traditionelt set har WordPress været et anerkendt blogging-system, men i de senere år, har det vundet stadig større anerkendelse som et reelt hjemmeside-cms.

WordPress er open-source

WordPress er open-source, hvilket for dig betyder, at du ikke skal betale for at anvende systemet (husk dog, at du stadig skal betale for hosting og domæne, mm.). Derudover betyder det, at du med en hjemmeside i WordPress automatisk og ganske ufrivilligt bliver en del af “noget stort”. Der er et kæmpe community bag WordPress, hvilket betyder, at det er rigtig let at finde dokumentation, gratis design-temaer, plugins/moduler, mm. på nettet.

Og er WordPress så et godt valg?

I relation til iværksætteri synes jeg, WordPress er et rigtig godt valg. Jeg vil ikke anbefale WordPress til e-handels-hjemmesider (selvom der dog også findes ganske udmærkede plugins til dette), men har du brug for en informations-hjemmeside, hvor du præsenterer dine produkter, visioner, kontaktinformationer, osv., er WordPress et rigtig godt sted at starte.

Hvor skal man gå hen – hjemmelavet eller professionel udbyder af WordPress-hjemmesider?

Det er min klare overbevisning, at man som iværksætter bør fokusere på det, man er go’ til. Ikke rocket-science – men mange glemmer ganske enkelt at holde fokus. Især i opstartsfasen, hvor man har 1000 jern i ilden. Det er derfor ofte en fordel at finde en solid udbyder med erfaring indenfor opsætning og design af hjemmeside i WordPress. Der findes rigtig mange udbydere – og især en underskov af freelancers er ved at dukke op. Jeg vil dog anbefale, at man finder et mere etableret bureau, så man også på længere sigt har et sted at gå hen, når det evt. brænder på.