Abstrakte malerier til salg – giver det mening online?

Kunstner-hænder - abstrakte malerier til salg

Jeg er ELSKER at male store abstrakte malerier. Det er svært at forklare helt præcis hvorfor – men kort fortalt er det friheden, farverne, eventyret! Jeg har abstrakte malerier til salg på nettet, for jeg elsker også at have et publikum – og at min kunst kommer ud i verden. Men kan man egentlig sælge kunst online?

Selvfølgelig kan man sælge malerier og kunst online. Alt kan sælges online, så selvfølgelig kan man også have malerier til salg i sin webshop. Udfordringen er bare, at detaljerne i et kunstværk kan være svære at få ud gennem skærmen.

Jeg er i den “heldige” situation (i denne sammenhæng), at jeg selv arbejder med at skabe spændende websites og webshops, men værktøjerne der ligger bag er for længst demokratiserede, så “alle” har i princippet adgang til de samme værktøjer som mig. Der findes et hav af online services, hvor man kan oprette sin egen webshop og sætte sine malerier til salg.

Kunst skal opleves

Men kunst skal jo ses og opleves live! Ja, og det er netop udfordringen. Men sådan er det også med tøj. Og tro mig, der sælges meget tøj online. Næsten alle brancher – uanset kerneproduktets natur – arbejder med at minimere afstanden mellem kunden og produktet gennem skærmen.

Hvis du vil have succes med at sælge et produkt online, skal du altså forsøge at bringe det så tæt på forbrugeren som muligt – uden at det altså nogensinde kommer i kundens hænger (før de bestiller det).

Når du sætter dine abstrakte malerier til salg online er der flere elementer, du skal huske. Heldigvis er det ikke uopnåelige elementer.

Sætter du dine malerier til salg – er kameraet din nye ven

Malerier er for det første vanskelige at fotografere. Farver, nuancer, glans, genskin, mm. spiller ind. Det er kort sagt svært at tage et godt foto af et maleri.

Mit bedste bud er derfor at tage mange billeder af malerier. Vi kan jo ikke alle sammen være top-dygtige fotografer også. Men hvis du tager billeder af maleriet fra mange vinkler, vil lysindfaldet naturligt være forskelligt, og din kunde kan få et mere realistisk indtryk af dine abstrakte malerier.

Derudover skal du huske det gode gamle trick med at tage malerierne med udenfor – og helst på en overskyet dag. Så får du et godt, roligt og naturligt lys på maleriet.

Optag en kort video af maleriet

Jeg laver ofte en video af mine malerier. For som med fotos skaber det bare flere billeder, vinkler, indtryk, mm. i forhold til maleriet.

Tænk på, at kunden som udgangspunkt er rigtig interesseret i dit værk – men jo ikke mere end at man skal have muligheden for at udforske det. Og det er kun dig, der kan tilbyde den mulighed.

Fortæl om dig selv og værket

Du skal også huske at fortælle noget om maleriet, hvis det skal sættes til salg. Forbrugeren vil vide, hvilke materialer, du har brugt, hvorfor du har malet det, hvor stort det er (husk at fotografere maleriet sammen med ting/elementer/personer, man kender størrelsen på), om det er akryl, olie, mixed canvas eller noget helt tredje. Vær ikke bange for at fortælle, hvad maleriet betyder for dig, og hvilken del af dig / din historie, det repræsenterer. På den måde bliver maleriet mere personligt og meningsfyldt.

Summa summarum – du kan have malerier til salg online! Du skal bare huske, at din kommende kunde og kunstelsker ikke står med værket i hænderne.

Du skal gøre ALT hvad du kan for at bringe ham/hende tættere på det gennem skærmen. Giv den gas, hold dig ikke tilbage. Og tro ikke, at dit værk er Guds gave til mennesket – måske er det – men vær i stedet udmyg og levér alt hvad du kan i forhold til værket.

Rigtig god fornøjelse – og husk nu, at det vigtigste nu engang er kunsten 🙂