Månedsarkiv: marts 2012

Er WordPress et godt valg, når den nye hjemmeside skal søsættes?

WordPress - hjemmeside i WordPressLad mig starte med lidt begrebsafklaring. WordPress er et content management system (CMS = system til indholdsstyring, og typisk af hjemmesider). Den korrekte betegnelse er i denne sammenhæng er derfor egentlig Web-CMS, når der er tale om indholdsstyring til hjemmesider. Traditionelt set har WordPress været et anerkendt blogging-system, men i de senere år, har det vundet stadig større anerkendelse som et reelt hjemmeside-cms.

WordPress er open-source

WordPress er open-source, hvilket for dig betyder, at du ikke skal betale for at anvende systemet (husk dog, at du stadig skal betale for hosting og domæne, mm.). Derudover betyder det, at du med en hjemmeside i WordPress automatisk og ganske ufrivilligt bliver en del af “noget stort”. Der er et kæmpe community bag WordPress, hvilket betyder, at det er rigtig let at finde dokumentation, gratis design-temaer, plugins/moduler, mm. på nettet.

Og er WordPress så et godt valg?

I relation til iværksætteri synes jeg, WordPress er et rigtig godt valg. Jeg vil ikke anbefale WordPress til e-handels-hjemmesider (selvom der dog også findes ganske udmærkede plugins til dette), men har du brug for en informations-hjemmeside, hvor du præsenterer dine produkter, visioner, kontaktinformationer, osv., er WordPress et rigtig godt sted at starte.

Hvor skal man gå hen – hjemmelavet eller professionel udbyder af WordPress-hjemmesider?

Det er min klare overbevisning, at man som iværksætter bør fokusere på det, man er go’ til. Ikke rocket-science – men mange glemmer ganske enkelt at holde fokus. Især i opstartsfasen, hvor man har 1000 jern i ilden. Det er derfor ofte en fordel at finde en solid udbyder med erfaring indenfor opsætning og design af hjemmeside i WordPress. Der findes rigtig mange udbydere – og især en underskov af freelancers er ved at dukke op. Jeg vil dog anbefale, at man finder et mere etableret bureau, så man også på længere sigt har et sted at gå hen, når det evt. brænder på. Se fx www.brickmedia.dk.

Key2capital formidler kontakten mellem kapital og innovative virksomheder

key2capital.com - kontakten mellem kapital og virksomhedKey2capital er etableret med det formål at formidle kontakten mellem købere/ kapital til virksomheder/projekter med en høj grad af innovation.

Nøglen til kapital

Nøglen til kapital og matchmaking mellem virksomheder og investorer er skabt via mange års erfaring med forretningsudvikling, internationalt salg og kommercialisering.

Globalt netværk af investorer

Disse kompetencer kombineres med et stærkt netværk af investorer globalt. Key2capital besidder ligeledes egne investeringer og bestyrelsesposter.

Læs mere på www.key2capital.com

Hvad er Business Intelligence?

Business Intelligence

Jeg har valgt at tage dette emne op, fordi jeg så ofte bliver stillet spørgsmålet “Hvad er business intelligence egentlig?”.

Business intelligence trækker den værdifulde viden ud af virksomhedens voksende data-mængder

Og faktisk er det meget vanskeligt at give et kort og præcist svar. Grundlæggende stammer begrebet dog fra it-verdenen, og selvom der er tale om en samle-betegnelse for en lang række systemer og typer af data-behandling, referer “Business intelligence” oftest til processer og systemer, der er forbundet med at analysere og trække værdifuld viden ud af en virksomheds samlede data-mængde på tværs af databaser og systemer.

Se det værdfulde “mønster” med Business Intelligence

Hvad end der er tale om systemer til styring af økonomi, lager, løn, medarbejdere, kunder, konkurrenter, osv. vil datamængden i systemerne typisk stige til et niveau, hvor det ikke længere er muligt for den enkelte medarbejder at “skumme fløden” og hive relevansen ud. Business Intelligence er populært sagt systemer, der kan hjælpe virksomheden med at analysere datamængderne og se interessante mønstre, der så igen kan omdannes til mere spiselig og direkte værdifuld viden for virksomheden.

Læs mere om Business Intelligence

Velkommen til IvaerkZonen.dk

På IvaerkZonen.dk vil vi fokusere på alt det, der er interessant for de danske iværksættere. Populært sagt en iværksætter-blog! Ambitionen er at dække alt fra spændende politiske beslutninger med relevans for iværksætteriet til gode tips når det gælder opstart af virksomhed (og projekter).

Vi glæder os til at levere spændende iværksætter-nyt til dig derude, der ikke længere kan tæmme din indre iværksætter!